Före Ankomst

För oss är det av största vikt att infria de förväntningar som våra gäster har. Som ett led i detta har vi sammanställt nyttig information som kan vara bra att alla gäster tar del av inför ankomsten. Så får ni svar på en del frågor som ni kan tänkas ha. Viktigt är att sprida denna information till övriga i resesällskapet, så att ni alla har samma informationsmängd, vilket skapar en bättre stämning och förståelse för hur saker fungerar på Padel Mansion.

 

Generellt om Padel Mansion

En vistelse på Padel Mansion är självhushållning. Lite som att hyra hela/delar av ett hus, men med lite utvecklat koncept med tillgång till bil/minibuss, egen padelbana, hämtning/lämning på flygplats, gratis lån av golfklubbor och el-cyklar mm. Generellt gäller att det du förbrukar är sådant som du själv köpt. 

 

Skall jag ta med handdukar och sängkläder?

Det finns sängkläder, så det är bäddat och klart när du kommer till Padel Mansion. När det gäller handdukar så förser vi gästerna med en mindre handduk och en duschhandduk. Handduk för pool och strand tar du med dig själv.

 

Vad gäller vid lån av bil/minibuss?

När du vistas på Padel Mansion har du tillgång till bil/minibuss (beroende av hur många som ni är). Du betalar inget för nyttjande mer än den diesel/bensin som du förbrukar. Du sköter själv tankningen och bedömningen. Notera att det finns en åldersgräns på 25 år för att köra bilarna/minibussarna. Kör någon under 25 år och något händer så finns det ingen försäkring som täcker skador. Skador, stora som små, som uppkommer när du lånat bilen, täcks av försäkringen med en självrisk om €300 per skada. Genom att låna bilarna/minibussarnas så godkänner du detta. Vi håller alltid bilarna i bästa skick och ser du före användandet någon skada så ta foto och/eller lägg i supportgruppen före du använder bilarna. 

 

Hur tar jag mig till Padel Mansion?

Hämtning av första sällskapet ingår i din vistelse. Med första sällskapet innebär att om ni är fler sällskap så hämtar vi första sällskapet, och de som kommer senare, ombesörjer ni själv hämtning av genom att låna bil/minibuss. 

 

Hur gör jag när vi landat på Alicante Airport?

När ni ankommit till Alicante och fått bagaget sänder ni ett Whats App-meddelande till Padel Mansion. Vi har då ca 20-25 min innan vi är på flygplatsen. Under tiden så tar ni er upp till avgångshallen och "Costa Coffee" som är en kafeteria som finns utanför avgångshallen. Det finns två filer där bilar kommer, parkerar och det brukar vara minst folk i den bortre filen och längst till höger. Så ställ er där och vänta så kommer vi dit och hämtar upp er.

 

Viktig information om EL

Det spanska elnätet är inte som vi är vana vid i Sverige. Inte minst när du kommer ut på landsbygden som det räknas till där Padel Mansion ligger. Vi har tagit in maximalt med el som vi kan få från elnätet. För att öka åtkomsten till el har vi installerat totalt 50 solcellspaneler, och har en av de större, privat solcellsanläggningarna på Costa Blanca. Vi har litium-batterier för att lagra den el som solcellerna producerar under dagen när solen är uppe. Trots detta så kan åtkomsten till el ibland vara låg, vilket beror på att mycket "vi inte tänker på tar el"; alla kylar/frysar, jacuzzi, poolvärmare, värme/kyla i respektive rum, alla köksapparater (diskmaskin, brödrost etc) och inte minst ugnarna. När det används extremt mycket el kan belysningen börja vibrera/darra/komma och gå. Vi försöker löpande följa upp om elen behövs ökas ytterligare. Förutom begräsningar från elnätet så är volt-antalet lägre än de rekommenderade 220 volt, vilket också påverkar. Så ha tålamod, tänk på elen du använder och agera "el-smart".

 

Viktig information om INTERNET

Vid sidan om elen är internet ett litet sorgebarn/svaghet på Padel Mansion. Vi har det abonnemang som erbjuder snabbast internet, men det är inte mer än 50MB ADSL, vilket i dessa dagar är lite klent. Lösenordet till nätverket finns på skåpet vid matbordet i köket. Många idag använder sig av mobilens mobildata och surfar på, vilket såklart avlastar internet-uppkopplingen. Vissa dagar är bättre än andra när det gäller hastighet/datamängd. Vi jobbar ständigt med att försöka finna bättre lösningar. Men vi får någonstans också acceptera att vi är på landsbygden och där det inte är lönsamt att gräva ner fiber.

 

Praktiska HusTips

Vi har nedan satt ihop en pdf med kort information kring det som vi oftast får frågor kring och som underlättar er vistelse på Padel Mansion. Dela gärna med länken till denna sidan, ELLER pdf-filen nedan, till dina medresenärer och be de att läsa denna INNAN ankomst. Det underlättar mycket och skapar större förståelse för saker som kan uppstå.

 

Download
PDF-fil att dela med dina medresenärer
HusTips Padel Mansion 2023.pdf
Adobe Acrobat Document 573.8 KB